В Греції згоріло 2500-річне дерево: що від нього залишилося (ФОТО)

Вогонь знищив унікальне оливкове дерево

Вогонь не пошкодував і спалив унікальну перлину острова Евбея, що в Греції – зелену довгожительку, якій виповнилось більше 2500 років . Древня Олива,яка пам’ятає ще грецьких мудреців, загинула від природних катаклізмів - великих лісових пожеж, від яких потерпає вся країна,- інформує Protothema.

"Німфа" - так ніжно називали греки унікальне дерево, росла в місті Ровія. Вона спалахнула миттєво, врятувати її не вдалось. Саме про цю оливку писав в I столітті до н.е. у своїх трактатах давньогрецький географ і філософ Страбон.

Цей унікальний природний пам’ятник острова не лише свідчив грекам про їх славну минувшину. Оливкове дерево щороку приносило щедрий врожай своїх корисних плодів. Якби не пожежа, плодоносило б ще. Мандрівників вражало і те, що вздовж стовбура довгожительки могло б вільно розміститись десять осіб.


Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що лісові пожежі у Греції стали неконтрольованими.

У Греції лісові пожежі на північ від столиці продовжують спустошувати територію країни. Влада закликає людей евакуюватися з небезпечних районів. Про це пише видання СР 24. На початку тижня температура у країні сягала 45 градусів за Цельсієм. У четвер, 5 серпня, було евакуйовано тисячі людей з міст Іппратіос Політея і Дросопігі та ближніх сіл. У п'ятницю евакуюють ще жителів двох грецьких міст Вотонас і Марафон. Станом на 6 серпня вогонь винищив до 5 тисяч гектарів території та зруйнував десятки будинків. До лікарень госпіталізовано декілька десятків осіб з опіками та отруєнням димом.