У Грузії на виборах лідирує правляча партія: попередні результати

Лідирує партія «Грузинська мрія», яка наразі перебуває при владі

На парламентських виборах у Грузії лідирує правляча партія "Грузинська мрія", яку вважають лояльною до Росії.

Центрвиборчком Грузії опублікував перші результати підрахунку голосів. Наразі опрацьовано 69% бюлетенів. Партія "Грузинська мрія" поки що набирає 52,98%.

Раніше проурядовий телеканал "Імеді" оприлюднив екзит-пол, згідно з яким "Грузинська мрія" набирає 56,1%, а опозиційні партії "Коаліція за зміни" та "Єдність - Нацрух" - 12,6 і 11,6% відповідно.

Водночас, за даними опозиційних телеканалів "Формула" і "Мтаварі", "Грузинська мрія" набрала 40-42%, а більше половини голосів набирають опозиційні партії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники проводять агресивну мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України. Зазначається, що особливу увагу окупанти приділяють молодим чоловікам. Представники окупаційної “влади” запитують про їхню діяльність, місце роботи та ставлення до "спеціальної військової операції". Якщо людині не вдається уникнути настирливих рекрутерів, вона змушена вислуховувати лекцію про “патріотизм” та “переваги” служби в армії РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Захід не проти повторити в Україні сценарій, який було реалізовано в Грузії, вважає політолог Тарас Загородній. "Більшість західних партнерів, зокрема Вашингтон і Берлін, дивляться на Україну з німим запитанням: "Коли ви вже нарешті здохнете для того, щоб ми знову могли нормально спілкуватися з Путіним та повернутися до довоєнного стану відносин з РФ?". Команда Джо Байдена у випадку з Україною хоче повторити історію з Грузією. Як ми знаємо, Захід фактично вибачив Росії вторгнення в Грузію у 2008 році, а Барак Обама після анексії грузинських територій їв гамбургери з Дмитром Медведєвим", — сказав він.