У Грузії назвали умову приєднання до санкцій проти РФ

У партії влади Грузії готові обговорювати запровадження антиросійських санкцій після того, як Грузія стане членом ЄС

У керівній партії Грузії "Грузинська мрія" заявили, що не бачать зобов'язання приєднуватися до санкцій Євросоюзу проти Росії, доки самі не є членами ЄС. Як передає портал "Коментарі", про це заявив генеральний секретар політсили та мер Тбілісі Каха Каладзе, пише "Грузія Online".

За словами Каладзе, Грузія справді не запровадила санкції, які запровадив ЄС. Щодо доцільності авіасполучення з Росією, то це питання можна буде обговорювати після того, як Грузія стане членом Євросоюзу.

"Грузія поки що не є членом ЄС. Ми незалежна, суверенна країна, яка прагне до Європи і бажає євроінтеграції. Коли ми матимемо статус, і ми станемо країною-членом Євросоюзу, звичайно, будемо приймати рішення, які відповідають спільним інтересам", – пояснив. грузинський політик.

Варто зазначити, напередодні речник парламенту Грузії Шалва Папуашвілі знайшов пояснення зближення з Росією.

Варто нагадати, що у травні Грузія, яка не підтримала санкції проти РФ у зв'язку з повномасштабним вторгненням в Україну, відновила пряме авіасполучення з Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає ініціативу Кремля скасувати візовий режим для грузинських громадян та відновити авіасполучення між РФ та Грузією "російською провокацією". А підтримка цього рішення проросійським урядом Грузії вже викликала протести в країні. Що відбувається зараз у Грузії та навколо Грузії? Навіщо Кремль саме зараз наважився на такий крок? До чого все це може призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.