У Мінську затримали українських журналістів

Телефони затриманих журналістів заблоковані

У столиці Білорусі затримали трьох кореспондентів телеканалу "Дотепер". Серед них є українці: Ірина Ромалійская і Іван Гребенюк. Третім затриманим є росіянин Юрій Баранюк. Про це повідомляє "Настоящее Время".

Видання пише, що затриманих журналістів везуть до Московського РУВС Мінська. Про причини затримання поки нічого не відомо. "Настоящее Время" повідомляє, що телефони журналістів заблоковані.

Разом з тим за даними Euroradio, журналістів звинувачують в тому, що вони працювали в Білорусі без акредитації, тим самим порушуючи законодавство країни.

Раніше "Коментарі" писали, що в Білорусі черговий арешт. На цей раз в мінському СІЗО виявилися двоє чоловіків, які на місцевому концерті, перебуваючи за діджейським пультом, включили пісню "Перемен" Віктора Цоя. Повідомляється, що влада організувала в Мінську концерт, і під час виступу одного з артистів в міському Палаці дітей та молоді місцеві діджеї Кирило Галанов і Владислав Соколовський включили Цоя. При цьому чоловіки підняли руки з білими браслетами - символами головного опонента Лукашенка на виборах Світлани Тіхановском. Натовп від цієї витівки прийшла в захват: люди скандували "Перемен!", "Світла!", "Давай!", "Іди!". Однак діджеїв відразу ж заарештували: за ґратами вони проведуть по 10 діб.