Головна Новини Світ Європа У Молдові російську мову визнали мовою міжнаціонального спілкування
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові російську мову визнали мовою міжнаціонального спілкування

Молдавських чиновників зобов'язали відповідати громадянам російською мовою

17 грудня 2020, 10:01
Поділіться публікацією:

Депутати парламенту Молдови прийняли закон про статус російської мови. Тепер російська знову стала мовою міжнаціонального спілкування офіційно.

У Молдові російську мову визнали мовою міжнаціонального спілкування

Документ наказує держслужбовцям надавати інформацію і відповідати на запити громадян російською мовою, якщо того зажадає той, хто звернувся. Російською мовою також повинні дублюватися інструкції для ліків, назви вироблених в країні товарів і послуг, таблички на державних установах. Молдавська мова залишається державною, чиновники також зобов'язані їм володіти.

Раніше російська мова в Молдові вже мав статус мови міжнаціонального спілкування, але Конституційний суд країни визнав цей закон застарілим.

"Також парламент скасував закон про заборону ретрансляції на території Молдови ряду програм російських телеканалів, відомий як закон про заборону російської пропаганди. Він був прийнятий у 2017 році, коли більшість в парламенті мали проєвропейські сили", — додали в ЗМІ.

Відзначимо, що в нинішньому парламенті більшість зберігають союзники президента Ігоря Додона на противагу європейським устремлінням новообраного президента Майї Санду. Спостерігачі відзначають, що засідання парламенту проходило без депутатів опозиції.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент Молдови Майя Санду планує відвідати Україну з першим офіційним візитом. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook. Поїздка в Україні запланована на січень.

Також глава Молдови повідомила, що бажає відновити відносини з Україною у сфері економіки та безпеки. Під час ділової зустрічі обговорювалися і питання міжпарламентського співробітництва. Нагадаємо, що протягом останніх чотирьох років Україна не підтримувала зв'язків з Молдовою. Причиною стала політика Ігоря Додона, який займав пост президента країни з 2016 року. Під час виборчої кампанії політик заявляв, що Крим належить Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.svoboda.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тот

17 грудня 2020, 11:44

Разгонять этот парламент надо.


Новини