У Польщі розпочалися навчання з тисячами військовослужбовцями США

Спільні польсько-американські військові навчання були відкладені через пандемію коронавірусу

У Польщі стартували масштабні військові навчання Defender Europe 20, які довелося відкласти через коронавіруса. У навчаннях задіяні тисячі американських військовослужбовців. Відкрив навчання міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

"Епідемія змінила наші плани, але головне, що ми блискавично пристосувалися до існуючої реальності. Військо польське ні на хвилину не втратило своє бойової готовності", – заявив глава військового відомства.

До навчань, які пройдуть на Дравському полігоні, привернуть 2 тисячі польських військовослужбовців, все ж будуть брати участь 6 тис. осіб. Серед техніки — сто танків, 230 бойових машин і авіація. Сумарно, в маневрах задіють близько 2 тис. одиниць техніки.

Основною метою навчань організатори заявили "підвищення стратегічної готовності та взаємодії за рахунок можливості швидкого розгортання військ США в Європі, а також перевірка можливості країн-господарів прийняти союзницьку підтримку".

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше американські власті вирішили скасувати військово-морські навчання, які збиралися провести спільно з Марокко. Навчання під назвою "Африканський морський лев" за участю військових кораблів США і судів Королівського морського флоту (КМФ) Марокко повинні були розпочатися біля узбережжя міста Агадір. Рішення прийнято у зв'язку зі зростаючою напруженістю з Іраном.