У Португалії заявили, що світ уже ніколи не буде таким, як раніше: що чекає на Європу

Президент Португалії заявив, що Європа наприкінці історичного циклу

Європейські політичні системи переживають "глибоку кризу", і для країн Європи настає новий історичний етап, який дуже відрізняється від попереднього. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Euractiv, цитуючи португальського президента Ребелу де Соуза.

Португальський лідер зазначив, Європа знаходиться наприкінці одного історичного циклу та на початку іншого. Європейські країни перебувають у моменті, коли світ змінюється, маючи на увазі майбутні президентські вибори у США.

"Він [світ] не буде таким самим після змін у Китаї. Він не буде таким же у позиціонуванні РФ або нових держав у Південній Африці, Бразилії, Туреччині та Індії, він не буде таким самим", - висловив упевненість Ребелу де Соуза.

Президент висловив упевненість, що в умовах невизначеності виникає більше конфліктів, тож важливо боротися за мир не лише в Європі, а й в інших регіонах.

Він також зазначив, що європейські політичні системи були створені іншим часом і зараз продовжують функціонувати за інерцією. Вони не встигають за сучасними викликами. Стара політична система вичерпала свій ресурс і це є серйозною проблемою для Європи, зазначив португальський президент.

Ребелу де Соуза також попередив, що європейські країни втрачають вплив і не можуть зберегти лідерство щодо вирішення низки питань.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Адміністративний суд у Лісабоні ухвалив, що місцева мерія має заплатити понад мільйон євро за надання для Кремля імен організаторів мітингів, організованих у столичній агломерації проти політики російського диктатора Володимира Путіна.