Угорщина та Польща сильно посварилися через Україну: що сталося

Радослав Сікорський заявив, що Петер Сійярто на міністерській зустрічі Ради ЄС змінив свою думку.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив свого польського колегу Радослава Сікорського у брехні щодо пропозиції провести зустріч міністрів ЄС в Україні. Сіярто на своїй сторінці у Facebook заявив, що Сікорський "перейшов ще одну межу і збрехав, коли заявив, що я з ентузіазмом підтримав його недолугу пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС в Україні".

Сіярто наголосив, що одразу висловив протест після пропозиції Сікорського.

"(Сікорський) перейшов ще одну межу і збрехав, коли заявив, що я з ентузіазмом підтримав його недолугу пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС в Україні", - написав Сіярто на своїй сторінці у Facebook.

"Правда в тому, що після пропозиції я одразу висловив протест на зустрічі", - додав він.

Сікорський раніше в інтерв'ю Visegrad Insight заявив, що Сіярто змінив свою думку щодо польської пропозиції провести зустріч міністрів ЄС в Україні. Представник польського МЗС Павел Вронський пояснив, що Сікорський, можливо, неправильно інтерпретував поведінку Сіярто, вважаючи його позитивно налаштованим щодо цієї пропозиції.

В інтерв'ю Сікорський розповів, що на останньому засіданні Ради ЄС була дискусія щодо місця проведення однієї із зустрічей Ради міністрів закордонних справ під час угорського головування, і як компроміс він запропонував провести її в Україні, що, на його думку, спочатку отримало ентузіастичну підтримку від Сіярто.

"Я запропонував як компроміс провести його в Україні - або у Львові, або навіть у Мукачеві, що спочатку з ентузіазмом зустрів угорський міністр закордонних справ", - зазначав глава польського МЗС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Орбан знову пішов проти ЄС. Рішення Будапешта знову викликало невдоволення Європейського Союзу. Угорщина дозволила громадянам Росії та Білорусі в'їжджати до ЄС без перевірок безпеки. Про це пише німецьке видання RND.