В австрійській армії назвали три сценарії війни в Україні: від чого залежить успіх ЗСУ

Маркус Райснер зауважує, що всі три варіанти залежать від того, наскільки активно союзники підтримуватимуть Україну.

Полковник австрійської армії Маркус Райснер вбачає три можливі сценарії розвитку війни в Україні, підкреслюючи, що всі вони залежать від активності підтримки з боку союзників. В інтерв'ю Укрінформу він наголосив на важливості західної допомоги, оскільки Україна має обмежені можливості самостійно забезпечувати свої збройні сили.

Перший сценарій: Україна проривається, росіяни зазнають краху, і ми повертаємося до ситуації початку 1990-х років. Імовірність цього наразі низька через значний тиск російських військ.

Другий сценарій: Росіяни прориваються, Україна зазнає краху, і росіяни стоять фактично під Львовом. Імовірність цього теж низька, але трохи вища, ніж першого сценарію, через обмежені ресурси і можливості російської сторони для такого масштабного прориву.

Третій сценарій: Замороження конфлікту, що передбачає якесь перемир'я. Це можливо лише за умови, що обидві сторони вбачатимуть у цьому сенс. Наразі ситуація не сприяє перемир'ю, хоча вже видно деякі сигнали можливості переговорів.

Райснер зазначає, що у війні на виснаження можна вистояти лише разом із союзниками. Успіх України залежить від підтримки Заходу. Якщо Захід продовжуватиме підтримувати Україну, вона зможе досягти своєї мети, в іншому випадку це буде важко.

Військовий підкреслив, що Україна вже вписала себе в історію завдяки своїм оборонним успіхам, і це не можна буде стерти. Про цей період будуть написані сотні книг.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що названі три ключові питання, які Україні і РФ будуть обговорювати під час переговорів. Переговори між Україною та Росією обговорюють вже близько пів року, проте РФ поки що не готова до справедливого миру, а Україна відмовляється вести діалог на умовах Москви, про це сказав доктор політичних наук і експерт Максим Розумний.