Вибори у Грузії завершилися: яка партія отримала більшість

Грузія обрала "Грузинську мрію": результати парламентських виборів

На парламентських виборах у Грузії правляча партія "Грузинська мрія" здобула значну перевагу, отримавши понад 54% голосів після підрахунку 99,3% бюлетенів. За інформацією Центрвиборчкому Грузії, партія впевнено утримує лідерство, тоді як опозиційні сили вже заявили про невизнання підсумків голосування.

Згідно з даними ЦВК, після опрацювання більшості бюлетенів, "Грузинська мрія" отримала 54,08% голосів. Друге місце посіла проєвропейська "Коаліція за зміни", яка набрала 10,92%. Третє місце у "Єдності — Національної", яка зібрала 10,12% підтримки. Партія "Сильна Грузія" отримала 8,78%, а партія експрем'єра Георгія Гахарії "За Грузію" — 7,76%.

Лідери двох опозиційних партій — "Єдності — Національної" та "Коаліції за зміни" — відмовилися визнавати підсумки голосування. Представниця "Єдності — Національної", Тіна Бокучава, заявила, що вибори відбулися з порушеннями та на їх думку, результати були сфальсифіковані.

Ніка Гварамія, лідер "Коаліції за зміни", також висловився різко, назвавши дії "Грузинської мрії" спробою конституційного перевороту.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Засновник та почесний голова проросійської партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі у день парламентських виборів у Грузії 26 жовтня заявив, що перемога проєвропейських опозиційних сил призведе до "катастрофи та руйнування" в країні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Ехо Кавказу.

Крім того, грузинські опозиційні партії разом можуть набрати більше половини голосів на парламентських виборах, які відбудуться 26 жовтня. Проросійська "Грузинська мрія" має серйозне просідання з підтримки. Про це свідчать дані соцопитування Edison Research, повідомляє "Эхо Кавказа". Чого чекати від парламентських виборів? Чи можлива кардинальна зміна курсу Грузії? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.