Названо країну, в якій реєструють російські компанії для обходу санкцій

Росіяни намагаються уникнути санкцій, тому реєструють компанії в інших країнах та купують там громадянство.

З початку повномасштабного вторгнення, російські олігархи для уникнення санкцій намагаються зареєструвати свої компанії в іншій країні. У Боснії і Герцеговині за останній рік було зареєстровано понад 30 компаній пов’язаних з росіянами. Окрім того, там вони намагаються купити боснійське громадянство. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на N1.

Після початку повномасштабної війни у лютому 2022 року, російські олігархи намагаються знайти способи, щоб уникнути санкцій. Одним з варіантів обходу отримання громадянства в іншій країні та реєстрація там своєї компанії.

Більшість з цих компаній зареєстровані за трьома адресами та за допомогою приватної компанії.

"Бізнес Кемаля Муратовича процвітає після російського вторгнення в Україну. Ця приватна особа роками пропонує іноземцям заснувати компанії в Боснії та Герцеговині та за певну ціну отримати громадянство Боснії і Герцоговини. За адресою своєї компанії-посередника в Сараєво він зареєстрував за останній рік щонайменше 15 компаній, що належать росіянам", - повідомляє N1.

Близький до Путіна російський олігарх Ігор Часник є одним з кількох десятків громадян РФ, які скористались послугами Муратовича. На телебачені в РФ Часника зображали як куратора найбільших газових компаній Росії. Через його посаду в компанії "Ямал СПГ" Україна пропонує іншим країнам ввести санкції проти Часника з поясненням, що доходи від газу допомагають Росії фінансувати війну.

"Якщо ця реєстрація пов'язана з діяльністю "Ямалу" і "Новатеку", то вона, безумовно, пов'язана зі спробою обійти санкції або з якимись політичними і міжнародними відносинами", - вважає російський активіст Михайло Маглов, який виїхав з РФ до Литви.

Зараз у Боснії та Герцеговині 70 компаній, що належать громадянам Росії. За останні 12 місяців було засновано або куплено близько 30 компаній. Частина з російських компаній не може відкрити банківські рахунки, адже банки БіГ побоюються міжнародних санкцій. Проте, деякі подолали цю проблему, купивши вже наявні фірми з відкритими рахунками стверджують N1.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль пояснив, чому не може постачати зброю Україні.

Також "Коментарі" писали, що ця країна може збільшити виробництво боєприпасів для України.