Виверження вулкана на Канарах триває: відкрилися нові жерла (ФОТО)

Потоки лави з нових жерл досягають швидкості шість метрів за хвилину

На Канарських островах продовжується виверження вулкана. Про це пише видання УНІАН.

Як стало відомо, біля вулкана Кубре-В'єха на іспанському острові Пальма відкрилося кілька вулканічних жерл. Вони викидають розжарену лаву і можуть призвести до нових руйнівних наслідків.

За динними ЗМІ, вулканічна лава, яка виходить із нового жерла має дуже плинну консистенцію і її потоки просуваються зі швидкістю шість метрів за хвилину.

Фото: Reuters

Зазначається, що минулого тижня один із потоків вулканічної породи зруйнував місцевий цвинтар. Усього понад два місяці виверження Кубре-Вьеха фахівці виявили понад десяток різних лавових річок.

Незважаючи на безперервну активність вулкана на острові в ці вихідні було відновлено авіаперевезення.

Для довідки: за десять тижнів виверження потоки лави знищили вже понад дві з половиною тисячі будівель.

Фото: Reuters

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що сильний землетрус магнітудою більше ніж сім балів за шкалою Ріхтера сколихнув Перу. Його епіцентр знаходився у північній частині країни неподалік міста Барранка. Осередок підземних поштовхів розташовувався на глибині близько ста метрів. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені NASA виявили ціле поле чорних дірок у космосі. Вони знаходяться у кульовому скупченні. Астрономи сподівалися знайти "середню" чорну дірку, проте після того, як вони вивчили дане скупчення за допомогою потужного телескопа Hubble, зрозуміли, що зірки обертаються не навколо однієї чорної дірки.