Заборона діяла 40 років: у Греції дозволили представникам ЛГБТ стати донорами крові

ЛГБТ- представники у Греції також можуть стати донорами крові

Грецька влада дала дозвіл на донорство крові для представників ЛГБТ. Заборони на цю процедуру діяли в Греції понад чотири десятиліття. Про це інформує Ekathimerini.

Очільник МОЗ цієї країни Танос Плевріс поставив свій підпис під відповідним указом, де обумовлюється нова форма, яку мають заповнити добровільні донори крові. Тепер в цьому документі буде виключений пункт, який ставить заборону здавати кров грекам, що мали сексуальні стосунки з представниками своєї статі.

При цьому, представники влади багатьох країн ввели контроль за здавачами крові після епідемій ВІЛу й СНІДу ще в кінці минулого століття. Грецька влада ввела відповідні заборони на донорство для представників сексуальних меншин ще з 1977 року.

Важливо, що такі обмеження продовжують діяти на території таких країн, як Іран, Китай і Туреччина.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що чому іспанські ЛГБТ-активісти виступили проти українського футболіста Зозулі. В Іспанії багато футбольних фанатів вважають українця Романа Зозулю нацистом і радикалом. Причина — в небажанні деяких іспанських громадян бачити українця в складі будь-якого з їхніх футбольних клубів. Український футбольний гравець Роман Зозуля, який займає позицію нападника, потрапив у вже не перший міжнародний скандал, пов'язаний з Іспанією. Зозуля збирається укласти дворічний контракт із командою Фуенлабрада, але проти цього виступають представники місцевого ЛГБТ-суспільства. Представники ГО Fuenla Entiende, пов'язаної з підтримкою сексуальних меншин, заявили, що футболіст не раз був помічений у підтримці військових радикальних організацій.