Захід втомився: чи справді союзники чекають, коли Україна впаде

Західні партнери не мають стратегії завершення війни

Захід не проти повторити в Україні сценарій, який було реалізовано в Грузії, вважає політолог Тарас Загородній.

"Більшість західних партнерів, зокрема Вашингтон і Берлін, дивляться на Україну з німим запитанням: "Коли ви вже нарешті здохнете для того, щоб ми знову могли нормально спілкуватися з Путіним та повернутися до довоєнного стану відносин з РФ?". Команда Джо Байдена у випадку з Україною хоче повторити історію з Грузією. Як ми знаємо, Захід фактично вибачив Росії вторгнення в Грузію у 2008 році, а Барак Обама після анексії грузинських територій їв гамбургери з Дмитром Медведєвим. Всі зробили вигляд, ніби нічого й не сталося", - заявив Тарас Загородній.

На думку політолога, США і Європа насправді не прагнуть перемоги України, оскільки не зацікавлені, щоби після перемоги України у Східній Європі з’явився сильний гравець з великою армією та потужним ВПК.

"Тому Захід починає більше обіцяти, ніж допомагати. Натомість план перемоги, запропонований Володимиром Зеленським, спрямований на те, щоб змусити США і країни ЄС виконувати свої зобов’язання перед Україною. Україна завдяки Курській операції, знищеним складам на території РФ та ударам по російській енергетиці розхитала кремлівський режим. Крім того, у РФ назріває конфлікт між Чечнею і Дагестаном – національними республіками, де сильні антиросійські настрої. Тому Вашингтон і Берлін заговорили про завершення війни в Україні, щоб врятувати Росію", - додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Третій штурмовій бригаді назвали нікчемною та ганебною відповідь НАТО на відправку Північною Кореєю військ на війну в Україні. "Кожна заява НАТО, ООН чи інших структур наших західних партнерів виглядає все більш нікчемно та позорно. У них перед носом тоталітарні держави створили союз, обмінюються зброєю та військами, а вони збираються "розбудовувати партнерства та активізувати підтримку". Тобто нічого не збираються робити", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.