Головна Новини Світ Франція "Десять негренят" Агати Крісті перейменували: колишня назва ображає почуття темношкірих людей
commentss НОВИНИ Всі новини

"Десять негренят" Агати Крісті перейменували: колишня назва ображає почуття темношкірих людей

Правнук англійської письменниці погодився перейменувати детектив своєї бабусі, назвавши його "Їх було десять"

26 серпня 2020, 19:00 comments6786
Поділіться публікацією:

Правнук англійської письменниці Агати Крісті Джеймс Прічард змінив назву роману "Десять негренят" через расистську етимологію. Про це повідомляє видання Lenta.ru, посилаючись на французьку пресу.

"Десять негренят" Агати Крісті перейменували: колишня назва ображає почуття темношкірих людей

За словами Прічарда, його прабабця була б згодна з новою назвою для свого детектива, оскільки була проти будь-якої образи за принципом кольору шкіри або релігії та не хотіла б завдавати кривду людям своїми літературними працями.

"Ми більше не повинні використовувати терміни, які можуть поранити. Це поведінка, якої слід дотримуватися в 2020 році". — зазначив родич відомої письменниці.

Також він додав, що в 1938 році, коли новела "Десять негренят" була написана, люди не використовували подібну лексику щодо чорношкірих. Сьогодні ж назва книги вимагає перегляду не тільки в якійсь окремій країні, а й по всьому світу, де існує її тираж.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у зв'язку з масовими протестами в США і міжнародною підтримкою руху "Black lives matters", англійський словник   Merriam - Webster   вніс зміни до визначення терміну "расизм", а найпопулярніша газета The New York Times і зовсім переглянула редакційну політику щодо слів "чорний" і "білий".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Полигона Не Толерастен

19 березня 2023, 23:52

Идиотизм этой ситуации в том, что во времена Агаты Кристи слово "негр" не имело оскорбительного подтекста, поэтому она вряд-ли была рада переименованию.


Новини