Головна Новини Світ Франція Франція вводить комендантську годину з 15 грудня
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція вводить комендантську годину з 15 грудня

Єдиним днем без комендантської години стане 24 грудня

11 грудня 2020, 09:20
Поділіться публікацією:

З 15-го грудня Франція введе нічну комендантську годину аби протидіяти коронавірусній хворобі та масовим зараженням. Таку інформацію оголосив прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс. 

Франція вводить комендантську годину з 15 грудня

Франція вводить комендантську годину з 15 грудня. Фото: svoboda.org

За його словами нововведення буде суворо контролюватися. Комендантська година розпочинатиметься з восьмої вечора та закінчуватиметься о шостій годині ранку.

Дотримуватися введеного розпорядку повинні всі громадяни Франції. Проте існуватимуть винятки, пов'язані з робітниками, які працюють в нічну зміну.

Комендантська година стосуватиметься і новорічної ночі. 

Єдиним днем без комендантської години стане 24 грудня - різдвяний святвечір західного християнства.

"Різдво посідає особливе місце у нашому житті та наших традиціях", — пояснив прем'єр-міністр.

Нагадуємо, що Еммануель Макрон планує проведення кампанії масової вакцинації в період з квітня по червень. Вакцини будуть зарезервовані в першу чергу лише для найбільш вразливих. Відтак літні люди, які проживають в будинках для людей похилого віку, будуть в пріоритетному порядку вакциновані проти Covid-19 відповідно до рекомендацій Вищого управління охорони здоров'я. Персонал, що працює в будинках для людей похилого віку, також буде частиною першої хвилі вакцинації.

Сайт "Коментарі" раніше писав, що Франція закриває всі гірськолижні курорти на зимові канікули. Еммануель Макрон наголосив, що французи не зможуть кататися на лижах під час різдвяних канікул, які б зусилля вони не доклали. Менеджери гірськолижних курортів вже висловили своє здивування і розчарування, бо різдвяний період приносить їм 20% всього доходу.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини