Франція продовжує дивувати: Марін Ле Пен шокувала антипутінськими заявами

Проросійська лідер ультраправих Франції заявила, що РФ спровокувала "найдраматичнішу" кризу

Лідер французької партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен, яка вважається одним із найпроросійськіших політиків Євросоюзу, несподівано підтримала Україну. Як передає портал "Коментарі", свою позицію Марін Ле Пен озвучила у соцмережі Х.

"Українській нації ми зобов'язані висловити нашу повагу та нашу підтримку. Напавши на Україну, РФ спровокувала війну на порозі ЄС і найдраматичнішу за останні 20 років геополітичну кризу", - сказала Ле Пен під час виступу в Національній асамблеї.

Політик також додала, що війна Росії проти України "неминуче закінчиться переговорами". За її словами, мета Франції та її союзників має полягати в тому, щоб, "коли настане час, Україна опинилася у найбільш сприятливій ситуації для відновлення своєї територіальної цілісності".

Водночас Ле Пен та її партія утрималися від голосування за Угоду про безпеку, укладену між Україною та Францією у лютому цього року.

Варто нагадати, Марін Ле Пен є однією з найвідоміших прихильниць зміцнення міжнародних відносин Росії та Франції. Партія під її керівництвом єдина у Франції, яка підтримала думку Росії проти будь-якого втручання у сирійський конфлікт. Також вона неодноразово заявляла про підтримку дій РФ в Україні, схвально відгукувалася на користь окупації Криму.

2022 року Ле Пен засудила вторгнення Росії в Україну, але закликала "зайняти збалансовану позицію щодо України та формувати санкції так, щоб вони дозволили досягти миру, а не руйнувати французьку економіку".

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – до чого готується Путін одразу після виборів: чому активізувалася Франція.