Французам дозволили бешкетувати - уряд зняв заборону на мітинги

Французький уряд дозволив проводити мітинги протесту

Масові акції та вуличні протести стали доступні для французів. Державна рада Франції ухвалила рішення зняти заборону на проведення масових акцій, який ввели в країні через епідемію COVID-19.

В документі, який прийняли викриті владою сказано, що обмеження свободи зібрань за нинішньої епідеміологічної ситуації "не є обґрунтованою". Чиновники вважають, що акції протесту — це фундаментальне право громадян, навіть незважаючи на пандемію.

"Ризики, пов'язані з санітарною ситуацією, можуть бути приводом для заборони масових акцій тільки в особливих випадках", – сказано в документі.

Тепер акції протесту проводити можна, однак певні обмеження все ж присутні. Влада залишила за собою право забороняти публічні заходи, у разі, якщо при проведенні їх будуть порушуватися запобіжні заходи — відсутність масок і дотримання соціальної дистанції. Також, одночасно протестувати можуть не більш 5 тис. чоловік.

Як повідомляв портал "Коментарі", Франція планує почати поступово відкривати шенгенські кордони вже через кілька тижнів – з 1 липня 2020 року. Рішення про відкриття кордонів Франція прийняла згідно з рекомендаціями Європейської комісії. Зазначається, що можливість перетину французького кордону будуть відновлювати поступово і відповідно з епідеміологічною ситуацією в різних країнах.