Головна Новини Світ Франція Крок до рівноправності: французькі тата після народження дітей отримають подвійну декретну відпустку
commentss НОВИНИ Всі новини

Крок до рівноправності: французькі тата після народження дітей отримають подвійну декретну відпустку

Раніше батько дитини мав право взяти 14 днів декрету, тепер їх кількість збільшилася до 28-ми

30 вересня 2020, 19:56
Поділіться публікацією:

Уряд Франції вирішив збільшити відпустку батька при народженні дитини до 28 днів. Президент Еммануель Макрон впевнений в тому, що ці дні необхідні батькові, щоб бути поряд з малюком в перші моменти життя. Про це пише видання vokrugsveta.

Крок до рівноправності: французькі тата після народження дітей отримають подвійну декретну відпустку

Французькі тата після народження дітей отримають подвійну декретну відпустку. Фото: pixabay

Відпустка збільшилася вдвічі, тому що раніше батько новонародженої дитини міг піти у декретну відпустку на 14 днів. Також варто уточнити, що якщо роботодавець відмовляється виконати соціальну пільгу, яка покладається при народженні малюка, то він змушений буде заплатити штраф у розмірі 7500 євро. Влада підрахувала, що на такі соціальні пільги знадобиться не менше 500 мільйонів євро з бюджету.

А найперша декретна відпустка, яку отримував батько у Франції, тривала всього лише 11 днів. Цей закон уряд прийняв ще в 2002 році. Відомо, що такий же закон діє на території Швеції, Португалії, Норвегії та Іспанії.

Для частини країн Європейського союзу рішення дати батькові декретну відпустку є значним кроком в напрямку гендерної рівності. Правда, не всі парламенти країн-членів Євросоюзу схвалили нововведення.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Ейфелева вежа під загрозою вибуху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини