Макрон знову дивиться у бік Росії: що заявив французький лідер про вступ України до НАТО

Макрон вважає малоймовірним вступ України до НАТО через позицію Москви

Незважаючи на всю ту підтримку, яку Захід надає Україні у війні проти Росії, Київ має мало шансів, щоб приєднатися в майбутньому до НАТО. Все через те, що проти цього буде Росія. Як повідомляє портал "Коментарі", про це сказав президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю французьким ЗМІ, пише "Le Figaro".

Президент Франції вважає, що вступ України до Північноатлантичного альянсу у Кремлі розглядатимуть "як конфронтацію".

"З цією Росією таке важко уявити... Але чи вступить Україна до НАТО - що не є найбільш вірогідним сценарієм - чи ні, їй потрібно надати гарантії безпеки, тим більше, що вона зазнала агресії з боку Росії", - заявив Макрон.

Еммануель Макрон зазначив, що скільки б не тривала війна в Україні – рано чи пізно все одно доведеться сідати за стіл переговорів та розмовляти, домовлятися про мир. При цьому Макрон зазначив, що він би не хотів, щоб про переговори говорили лише в Анкарі та Пекіні, мирні переговори потрібні всім і якнайшвидше.

Також французький лідер виступив за необхідність надання "гарантій безпеки" Росії після завершення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - навіщо знадобилася зустріч Джо Байдена та Володимира Зеленського саме зараз – які результати. Експерти детально розібрали ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи вдасться Росії серйозно збільшити чисельність своєї армії: прогноз Інституту вивчення війни.