Головна Новини Світ Франція Мерію Парижа оштрафували за велику кількість жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Мерію Парижа оштрафували за велику кількість жінок

Паризьку мерію дорікнули за гендерну нерівність

16 грудня 2020, 11:16
Поділіться публікацією:

Муніципальна влада Парижа отримала чималий штраф за зайву кількість жінок на посадах. Покарання наклало Міністерство державних служб Франції, яке побачило порушення гендерної рівності при аналізі кадрової політики мерії. Розмір штрафу складе 90 тис. євро.

Мерію Парижа оштрафували за велику кількість жінок

Будівля мерії в Парижі

Членів міської ради звинуватили в неправильному розподілі керівних посад — на 11 позиціях перебувають жінки, і тільки 5 постів належать чоловікам. Це є порушенням закону про гендерну збалансованість національних урядових відомств і місцевих рад, прийнятого у 2012 році.

Як зазначається, жінки займають 69% керівних посад в Парижі ще з 2018 року.

"Подібна цифра робить великий внесок у фемінізацію посад вищого керівництва і менеджерів. Проте вона не відповідає показнику, встановленому для обох статей", — пояснили в міністерстві.

Мерія повинна заплатити штраф за порушення, які мали місце два роки тому. Працівники міської ради вважають штраф парадоксальним, однак від виплати не відмовляються.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Женеві планують встановити "жіночі" дорожні знаки. Така ідея повинна продемонструвати гендерну рівність, вважають в міській раді. На розгляд в мерії представили шість варіантів дорожніх знаків, в яких використовуються жіночі фігури. На знаках зображені літні та вагітні жінки. Відзначається, що ця ініціатива стала першою для Швейцарії. Як зазначила мер Женеви Сандрін Салерно, хоч дана ідея може здатися анекдотичної, насправді мова йде про розвиток суспільства. На її думку, публічний простір було задумано "чоловіками для чоловіків".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини