Так просто не відбудешся: чоловік був засуджений за вбивство півня

Чоловік повинен буде заплатити штраф за вбивство півня, а також отримав умовний термін

Французький суд засудив чоловіка до умовного терміну ув'язнення за жорстоке вбивство півня. Птах дуже сильно шумів, і тоді чоловік пристрелив його та проткнув залізним прутом.

Власник півня був дуже сильно засмучений через таку трагічну загибель свого улюбленця. Він створив петицію на його захист. Під нею свої підписи поставили не менше ста тисяч осіб. У зверненні вимагали розслідування дій сусіда, який вбив птицю.

Суд визнав чоловіка винним у жорстокому поводженні з тваринами. Він був змушений заплатити три сотні євро штрафу. Також його позбавили права носити зброю протягом трьох років і засудили до п'яти місяців умовного тюремного терміну.

До речі, це щонайменше друга судова справа, в якій замішаний півень і яка розглядалася французьким судом. Минулого року судді виправдали господиню птиці, якого звинувачували в надмірному шумі.

Як повідомляло раніше видання "Коментарі", на відомому курортному острові півень вбив людину. На Філіппінах сталося вбивство правоохоронця, який брав участь в рейді з приводу незаконного півнячого бою. В результаті на копа напав бойовий півень, удар якого виявився смертельним.

Півнячі бої дуже популярні на Філіппінах, і їх власники для кривавої "видовищності" прикріплюють до лап птахів леза і шпори. І оскільки під час пандемії бої заборонили, на одне з таких "змагань" прибули правоохоронці. Лейтенант Крістіан Болок хотів підібрати бойового півня при зборі речових доказів, і той ударив його лапою з лезом в стегно. На жаль, лейтенант стік кров'ю до того, як його доставили в лікарню.