Головна Новини Світ Франція У Франції стартує підготовка "біонічних" солдатів: до чого це призведе
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції стартує підготовка "біонічних" солдатів: до чого це призведе

Раніше комітет з військової етики заборонив будь-які модифікації, які можуть впливати на особисту волю солдатів

10 грудня 2020, 12:51
Поділіться публікацією:

Французькі збройні сили тепер мають дозвіл на розробку "посилених солдатів" після звіту комітету з військової етики.

У Франції стартує підготовка "біонічних" солдатів: до чого це призведе

ФОТО: NBC News

У звіті, оприлюдненому у вівторок, розглядаються медичні процедури, протезування та імплантати, які покращують "фізичні, когнітивні, сприйнятливі і психологічні здібності", і можуть дозволити відстежувати місце розташування або зв'язуватися з системами зброї та іншими солдатами.

Інші можливі заходи втручання, що розглядаються комітетом з етики збройних сил, включають лікування для запобігання болю, стресу і втоми, а також речовини, які поліпшили б психічну стійкість, якщо солдат потрапив в полон.

Комітет заявив, що Франції необхідно підтримувати "оперативну перевагу своїх збройних сил в складних стратегічних умовах", дотримуючись при цьому норми, що регулюють військове і гуманітарне право, і "фундаментальні цінності нашого суспільства".

В результаті він заборонив будь-які модифікації, які могли б вплинути на здатність солдатів керувати застосуванням сили або вплинути на їх почуття "людяності". Інші приклади заборонених модифікацій включають когнітивні імплантати, які можуть вплинути на свободу волі солдатів, або зміни, що  впливатимуть на їх реінтеграцію в цивільне життя.

Міністр збройних сил Флоренс Парлі заявила, що "інвазивні" аугментації, такі як імплантати, в цей час не входять до військових планів. Однак Парлі залишив двері відкритими для майбутніх змін в цій політиці.

Комітет з оборонної етики був створений в кінці 2019 року і складається з 18 осіб з різних областей. Відповідно до прес-релізу, перед ним стоїть завдання прояснити етичні питання, що виникають у зв'язку з потенційним військовим застосуванням наукових і технологічних інновацій.

Як повідомляло видання "Коментарі", в армії США з'являться роботизовані солдати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини