У Парижі повінь: як виглядає французька Венеція (ФОТО, ВІДЕО)

Незважаючи на повені, паризькі власники барж не переймаються ситуацією

Початок лютого для жителів Парижу ознаменувався значними повенями. Столицю Франції добряче підтопило після затяжних опадів, які щедро "поливали" регіони Марна та Іль-де-Франс, повідомляє місцеве видання Le Parisien.

У регіонах, через які протікає головна водна артерія країни — річка Сена, уже оголошено жовтий рівень безпеки, а подекуди навіть червоний. Вода заливає будинки, дороги, розмиває насипи ґрунту. Представники влади були змушені закрити кілька місць паризької набережної для проходу, адже є небезпека затоплення.

Наразі води Сени піднялися на понад 3 метри. Загалом же передбачається, що рівень річки досягне позначки 4,5 метри.

Утім, це не настільки трагічно, як могло б здатися. У 2018 році Париж пережив страшнішу повінь — тоді вода у Сені піднялася на майже 6 метрів.

Водночас, слід зазначити, що не тільки Париж страждає від повені. Так, на півночі Франції у водах річки Самбре потонув 70-річний чоловік. Рятувальники намагалися його реанімувати, однак уже було пізно. Повідомлень про загиблих у французькій столиці поки не було.

Тим часом парижани, які мають баржі на Сені, не переймаються підвищенням рівня води. 77-річний Жерар, який мешкає у водоплавному будиночку майже 25 років, говорить, що цьогорічна повінь — не найстрашніша, яку він бачив за життя. Евакуюватися чоловік поки не збирається.

А допоки у Франції, здається, погода схожа на типову для України весну, у Харкові бабак Тимко "передбачив", коли ж до країни прийде довгоочікуване тепло.

Також на порталі можна дізнатися подробиці іншої надзвичайної ситуації, що сталася значно ближче до нас — у Миколаївській області чоловік із сокирою влаштував підпал на території гіпермаркету "Епіцентр".