Життя нещеплених французів стане нестерпним: Макрон розповів про нову стратегію влади

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що стратегія його уряду щодо вакцинації полягає в тому, щоб "розлютити" невакцинованих людей

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що невакциновані громадяни Франції мають з кожним днем збільшуватися кількість обмежень. Вони повинні розуміти, що у повсякденному житті стикатимуться з новими труднощами і, зрештою, ця стратегія має дати свій результат. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

Президент зазначив, що ніхто не приховує того, що влада посилює тиск на тих, хто відмовляється з тих чи інших причин вакцинуватися проти коронавірусу. До таких людей повинні бути застосовані заходи, коли вони повинні бути максимально обмежені у своїх правах та життєдіяльності. Їм має бути обмежений доступ до громадської діяльності. Такі люди мають бути поставлені перед фактом, що з 15 січня вони не зможуть відвідувати ресторани, не зможуть більше ходити до улюбленого кафе, вони не зможуть більше купити квиток до театру чи кіно. Безвідповідальні громадяни не повинні мати ті ж самі права, що й інші громадяни.

За інформацією Макрона, сьогодні щеплено майже 90% французів, які мають право на вакцинацію. Проти вакцинації виступає незначна меншість, яка з кожним днем зменшується. У той час, як Макрон робив свою заяву, парламент розглядав новий законопроект, в якому прописано, що тільки ті, хто пройшов повний курс вакцинації, матимуть право на отримання медичного паспорта, без якого у Франції доступ до закритих громадських місць – кафе, кінотеатрів, музеїв. , спортзал - закритий. Заборонено без цього документа користування громадським транспортом.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вчені розповіли, що залишає COVID-19 в організмі людини після одужання.