Золото замість варення: мерія французького міста виявила справжній скарб

Стара садиба таїла в собі неймовірні таємниці, в тому числі консервні банки з золотими злитками

Скарб на суму півмільйона євро випадково знайшли у Франції в старому будинку, який придбала мерія міста Мореза. Про це повідомляє видання le matin.

Чотири брата і сестри, нащадки стародавньої сім'ї годинникарів з Мореза, володіли будинком в місті. Вони жили там на самоті, ніхто ніколи не одружувався і не мав дітей. Коли померла остання з них, прямого спадкоємця не було, але будинок був заповіданий жителю Морбах, сусіднього містечка. Він не хотів брати на себе управління і запитав мерію Мореза, яка приступила до покупки нерухомості, чи не бажає вона придбати його будинок. Після переговорів міська влада придбала садибу за 130 000 євро.

Коли чиновники почали розбирати старі речі, то наткнулися в погребі на банки з варенням. Коли вони їх відкрили, то на свій неймовірний подив виявили, що замість консервації там знаходилися золоті злитки та монети. При першому аналізі скарб було оцінено в 500 000 євро і негайно поміщено в сейф. Він буде досліджений археологічними службами для визначення дати та істинної цінності.

Мерія є законним власником цього золота і вже оголосила, що скарб буде використаний для потреб міського бюджету.

Як повідомляло видання "Коментарі", Франція оголошує додаткову мобілізацію через загрозу подальших терактів.