Що буде з підтримкою G7 України: у МЗС Японії зробили заяву

Глава МЗС Японії підкреслила, що підтримка G7 України не послабиться

На підтримку країнами G7 України не вплине загострення конфлікту на Близькому Сході. Україна може бути впевнена, що підтримка продовжиться на тому ж рівні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, повідомляє "Reuters".

Міністри закордонних справ країн G7 (Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та США), а також представник Європейського Союзу проведуть переговори у Токіо 7-8 листопада, щоб обговорити, зокрема, російську агресію проти України.

"Наша прихильність до продовження суворих санкцій проти Росії і рішуча підтримка України не похитнуться, навіть якщо ситуація на Близькому Сході загостриться", - заявила Камікава.

Вона додала, що міністри закордонних справ "Великої сімки" також проведуть переговори з главою МЗС України Дмитром Кулебою щодо відеозв'язку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - незважаючи на те, що Україна посилено інвестує у власне виробництво зброї, ЗСУ все ще дуже залежить від своєчасних поставок західного озброєння. Але, якщо Захід не в змозі виграти війну проти РФ, яка йде на території України, то незрозуміло взагалі, яку війну він здатний виграти. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Welt заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи може Україна залишитися без підтримки США та ЄС: які ризики. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.

Раніше "Коментарі" повідомляли – в ЄС хочуть перевершити КНДР: Литва закликає посилити підтримку України.