Берлін назвав фатальний результат війни для України та Європи

Міністр закордонних справ Німеччини зазначила, що допомога Україні утримує війну подалі від ЄС та НАТО

Поразка у війні буде фатальною для України та Європи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung сказала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Міністр зазначила, Німеччину та НАТО в цілому очікують серйозних наслідків, якщо вони не підтримуватимуть Київ у протистоянні РФ.

"Якщо ми не продовжимо підтримувати Україну, ми ризикуємо, що війська Путіна стоятимуть на кордоні з Польщею. Війна незабаром буде на території ЄС та НАТО. Майже неможливо оцінити, скільки б це коштувало, якби нам довелося самим захищати свою свободу та безпеку". Зрештою справа зводиться до одного: підтримка України також утримує війну подалі від нас самих", - зазначила топ-дипломат.

Крім того, Бербок прогнозує новий наплив біженців із України у разі невдач на фронті.

За словами Міністра, якщо Україна більше не зможе себе захистити, то будуть великі складності для всієї Європи.

"Я говорю це тим, хто відмовляється від підтримки, - тоді мільйони людей будуть змушені тікати. Адже хто добровільно житиме під тортурами та окупацією? .... Програш був би фатальним – для вільної України та вільної Європи. Саме тому країна потребує більшої підтримки", - резюмувала Анналена Бербок.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи має воювати Україна, поки не вийде на межі 1991 року: що думають українці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи почули Зеленського у Німеччині: про що говорять його заяви. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.