Чи підтримують німці збільшення постачання озброєнь Україні: опитування

62% респондентів виступають за те, щоб європейські держави надавали Україні більше зброї та боєприпасів

Переважна більшість німців підтримує збільшення військової підтримки України. Число прихильників такої політики постійно зростає. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Німецька хвиля.

Згідно з результатами опитування Politbarometer, 62% респондентів виступають за те, щоб європейські держави надавали Україні більше зброї та боєприпасів. Порівняно з попереднім місяцем, підтримка такої позиції зросла на 11 процентних пунктів.

Водночас кількість людей, які виступають проти збільшення військової підтримки, впала на десять процентних пунктів – до 32%.

Зазначається, що опитування продемонструвало, що у перерізі політичних уподобань лише більшість прихильників правих популістів "Альтернатива для Німеччини" та політсили лівого напряму "Союз Сари Вагенкнехт" виступають проти збільшення військової допомоги Україні - 81% і 57% відповідно.

Більшість респондентів також позитивно ставляться до збільшення видатків на Бундесвер та оборону – таких 72%. У квітні минулого року цей показник становив 59%. У той же час частка тих, хто не згоден з цим, знизилася на 11 пунктів - до 23%.

Опитування проводилося серед майже 1300 респондентів телефоном або онлайн з 20 по 22 лютого 2024 року. Він вважається репрезентативним для німців, які мають право голосу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - сьогодні 24 лютого вже два роки з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Так звана "спеціальна військова операція" явно затягнулася, але путінський режим, розпочавши агресію, вже не може зупинитися, тому що це загрожує його падінням. Тому вустами того ж таки екс-президента РФ Дмитра Медведєва (наразі – заступника голови Ради безпеки) анонсує плани щодо захоплення Києва, Одеси і так далі. Незважаючи на величезні втрати заради захоплення Авдіївки, окупаційна армія готова до нового наступу, бо має великі резерви. Україна таких, на жаль, не має. А падіння допомоги з боку союзників не дає нам можливості компенсувати це хоча б військово-технічною перевагою. ЗСУ гостро відчувають "снарядний голод", але продовжують демонструвати чудеса мужності. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" продовжують аналізувати перебіг російсько-української війни (що йде вже десять років) у другу річницю її повномасштабної фази.