Цинізму немає межі: що заявили у Шольца про удари по РФ

Борис Пісторіус вважає такі удари правом України на самооборону, але про те, що Берлін дасть свої ракет, як і раніше, не може бути й мови

Вже більше року минуло, як Україна активно просить у Німеччини передати свої крилаті ракети Taurus для ударів по супротивнику, але мовчазна позиція Берліна не змінилася. Але зараз, коли зайшла розмова про те, щоб ЗСУ завдавали ударів по території РФ західною зброєю союзників, Німеччина раптом пожвавилася. В уряді Шольця заявили, що не проти таких ударів зброєю інших країн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Tagesschau з посиланням на міністра оборони Бориса Пісторіуса.

"Міжнародне право це дозволяє", - заявив Борис Пісторіус про далекобійні удари в глиб Росії.

Водночас міністр наголосив, тут все одно потрібна згода країн, які надали Україні цю зброю.

Борис Пісторіус не наважився давати оцінку позиції США та Великобританії, які досі не зняли обмеження щодо застосування наданих Україні ракет.

Глава оборонного відомства Німеччини також відкинув загрозу російському диктатору Володимиру Путіну, який називає ескалацією можливий дозвіл на удари по РФ.

"Загрози Путіна - це погрози Путіна, більше нічого говорити не потрібно. Він загрожує, коли заманеться, і спокушає, коли вважає за потрібне", - каже німецький міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Зеленського пояснили, чому Путін програє від операції з Іраном щодо ракет.

Також видання "Коментарі" повідомляло - британська розвідка розповіла, для яких міст найбільша небезпека від іранських ракет.

Раніше "Коментарі" писали – незважаючи на контратаку РФ, ЗСУ все одно йдуть уперед: що відбувається на Курщині.