Головна Новини Світ Німеччина Демократія має лишитися переможцем: Меркель різко висловилася з приводу захоплення Капітолію
commentss НОВИНИ Всі новини

Демократія має лишитися переможцем: Меркель різко висловилася з приводу захоплення Капітолію

Меркель розсерджена і засмучена захопленням Капітолію

7 січня 2021, 17:12
Поділіться публікацією:

У четвер канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала президента США Дональда Трампа за хаос і насильство в Капітолії США. Виступаючи на віртуальному заході, організованому консервативною партією ХСС Баварії, канцлер заявила, що зображення прихильників Трампа, які штурмують Капітолій в середу, змусили її "розсердитися і засмутитися".

Демократія має лишитися переможцем: Меркель різко висловилася з приводу захоплення Капітолію

Меркель прокоментувала заворушення в США

Посилаючись на триваючі необгрунтовані заяви Трампа про те, що він переміг на виборах, а обраний президент Джо Байден "вкрав" голоси, Меркель сказала: "Я глибоко засмучена, що президент Трамп не визнавав своєї поразки з листопада, і вчора знову відмовився зробити це. Виникли сумніви в результаті виборів, і це створило атмосферу, яка зробила можливими події останньої ночі".

"Основне правило демократії: після виборів є переможець і переможений. Обидва повинні грати свої ролі з порядністю і почуттям відповідальності, щоб сама демократія залишалася переможцем", — додала вона.

Рано вранці в четвер Трамп вперше підтвердив, що покине свій пост в кінці цього місяця, хоча він стверджував, що вибори були сфальсифіковані.

"Не дивлячись на те, що я повністю не згоден з результатами виборів, а факти підтверджують мою правоту, проте, 20 січня буде організований перехідний період", — сказав президент.

Коментуючи жертви в середу біля Капітолію, Меркель сказала, що це "трагічно, що люди загинули тієї ночі", додавши, що вона побачила проблиск надії в тому факті, що "Конгрес продовжив свою роботу" після заворушень.

Як повідомляло видання "Коментарі", Зеленський прокоментував захоплення Капітолію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини