Німеччина має бути готова до війни: чому військові роблять невтішний сценарій

Сьогодні в Німеччині населення все ще далеке від сприйняття зовнішньої загрози, однак варто готуватись до найгіршого.

Командир регіонального командування "Гамбург", капітан морського флоту Міхаель Гісс, заявив про необхідність підготовки Німеччини до можливого військового конфлікту впродовж найближчих п'яти років.

В інтерв'ю виданню Die Welt Гісс пояснив, що після завершення холодної війни і возз'єднання Німеччини, її громадяни прагнули користуватися "мирними дивідендами". Навіть зараз населення Німеччини не повністю усвідомлює потенційні зовнішні загрози.

"Але мій внутрішній годинник, як у солдата, цокає і каже мені, що через п'ять років ми повинні бути достатньо соціально стійкими, щоб протистояти зовнішній військовій загрозі", - наголосив командувач.

Гісс також зазначив, що країна має бути готова до війни.

"Це основне завдання для політики, Бундесверу, бізнесу та суспільства в широкому сенсі. Це також стосується критично важливої інфраструктури, зокрема Гамбурга, який виконує роль гавані для забезпечення функціонування Альянсу та підтримки НАТО", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Німеччині вважають, що Україна має гарну основу для мирних переговорів. Голова комітету Бундестагу з оборони Маркус Фабер вважає, що військова операція України у Курській області створює сприятливі умови для мирних переговорів щодо закінчення війни. Крім того, Фабер наголошує, що переговори мають бути з наступником Путіна, а сам російський диктатор має постати перед міжнародним судом. Маркус Фабер у кількох дописах в Twitter розповів, що український наступ у Курській області просуваєтеся краще ніж очікувалось.

Голова комітету Бундестагу з оборони наголосив, що Німеччина має більше інвестувати в Україну, щоб наблизити її перемогу, посилити безпеку та зменшити російські загрози.