Німеччина може скоротити підтримку України: хто почав просувати питання

Прем'єр Саксонії різко висловився про допомогу Україні

Прем'єр-міністр німецької Саксонії Міхаель Кречмер закликає скоротити допомогу зброєю Україні та вважає, що Німеччина вже досягла межі у виділенні коштів. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву Міхаеля Кречмера цитує Zeit.

"Ми більше не можемо продовжувати виділяти кошти на зброю Україні, щоб ця зброя витратилася і нічого не дала. Все має бути в міру. Підтримка – так, але ми розуміємо, що досягли межі", – висловився чиновник.

Кречмер також відповів на запитання, чи не виступає він за припинення німецької допомоги зброєю Україні з метою економії коштів.

"Із самого початку я однозначно виступав проти поставок зброї та за дипломатичні ініціативи. Протягом двох років у мене була дуже чітка думка щодо цього, і мені шкода говорити, що вона багато в чому підтвердилася", - сказав він.

При цьому Міхаель Кречмер наголосив, що, на його думку, війну в Україні буде закінчено не на полі бою, а за столом переговорів.

Варто зазначити, що така заява Кречмера не має чимось несподіваним. Адже німецький політик добре відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

Зокрема він наполягав на необхідності заморозити війну в Україні. Він також заявляв, що Україні доцільно "тимчасово" віддати деякі зі своїх територій задля досягнення перемир'я у війні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - лідер "Альянсу Сари Вагенкнехт", яку називають "подругою Путіна", заявила, що німецька зброя не повинна використовуватися українськими силами під час бойових дій у Курській області. За її словами, це може стати червоною лінією та призведе до небезпеки в Європі.

Сара Вагенкнехт у коментарі для видання Funke відреагувала на прорив кордону в Курській області та битви на території Росії. За словами подруги Путіна, канцлер Олаф Шольц пообіцяв, що Німеччина не стане стороною війни, але тепер Вагенкнехт насторожилася активними діями українців.