Німеччина надає гарантії безпеки для України: Шольц пояснив, що тепер чекає на РФ

Шольц розповів, чому німецькі гарантії безпеки для України стали історичним кроком

Україна та Німеччина підписали угоди про гарантії безпеки та двосторонні відносини. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні.

"Сьогодні ми робимо історичний крок. Президент Зеленський і я уклали угоду про двосторонні відносини, про гарантії безпеки. Цей документ важко переоцінити. Він встановлює, що Німеччина й надалі підтримуватиме незалежну Україну, яка обороняється проти російської агресії", - заявив глава німецького уряду.

Канцлер підкреслив, що Німеччина підтримуватиме українських партнерів у розвитку сучасної обороноздатності ЗСУ, щоб запобігти будь-якій агресії РФ.

Олаф Шольц наголосив, якщо РФ подумає про новий акт агресії проти України в майбутньому, то між Києвом та Берліном є детальні домовленості дипломатичні, економічні та військові, як німецький народ допомагатиме Україні. Угода – це втілення того, про що домовилися держави G7 минулого року у Вільнюсі, наголосив канцлер.

Олаф Шольц додав, що після Великобританії Німеччина стала другою країною, яка укладає угоду про гарантії безпеки.

"За нами послідують інші країни. Відразу після нас – наші французькі друзі", - наголосив Шольц.

Він також додав, що сьогоднішня домовленість охоплює також допомогу у цивільній сфері – розмінування, забезпечення енергетичної інфраструктури та відновлення.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що дадуть Україні гарантії безпеки від Великобританії: чи виправдалися очікування.