Німеччина вирішила відреагувати на участь північнокорейських військ у війні в Україні

Німеччина викликала дипломата КНДР, щоб нагадати про серйозне порушення міжнародного права

Міністерство закордонних справ Німеччини викликало тимчасового повіреного у справах Північної Кореї на тлі повідомлень про залучення військ КНДР у війну проти України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві німецького МЗС.

У відомстві зазначили, що підтримка Росії з боку КНДР "безпосередньо загрожує безпеці Німеччини та європейському мирному порядку".

"Якщо повідомлення про північнокорейських солдатів в Україні відповідають дійсності, і якщо Північна Корея зараз підтримує військами російську загарбницьку війну в Україні, це було б серйозним порушенням міжнародного права", - йдеться в повідомленні МЗС Німеччини.

Офіційний Берлін підкреслив, що у зв'язку з цим у німецьке МЗС було викликано тимчасового повіреного у справах КНДР.

Читайте також на порталі "Коментарі" - військових Північної Кореї, що перебувають у Росії, перемістили. Їх могли перекинути углиб території РФ. Про це у Telegram повідомив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО Андрій Коваленко.

"Є переміщення військових КНДР з Далекого Сходу РФ углиб Росії. Нагадую, що Росія планує використовувати корейців для початку Курської області", - зазначив Андрій Коваленко.

Також видання "Коментарі" повідомляло – залучення північнокорейських військ до війни в Україні може стати проблемою путінського режиму, оскільки це потенційно призведе до втручання Південної Кореї. Про це пише видання Bloomberg.