Німецький автомобільний концерн виплатить по тисячі євро співробітникам за віддалену роботу

Автогігант Daimler вирішив компенсувати незручності від коронавірусу - бонус отримають 160 тис. співробітників

Пандемія коронавірусу негативно відбилася на світовій економіці. Цілі галузі зазнають колосальних збитків. Однак під удар потрапляють і пересічні громадяни, які через карантинні обмеження змінили умови роботи. Обов'язок дотримуватися масочного режиму, перехід на віддалену роботу - все це несе певний дискомфорт. До такого висновку дійшло керівництво німецького автогіганта Daimler і вирішило заохотити своїх співробітників.

Представник компанії оголосив, що концерт виплатить працівникам "коронний бонус", розмір якого складе тисячу євро. Виплата проводиться для компенсації особистих і економічних незручностей. Отримати компенсацію зможуть 160 тис. співробітників. Премію отримають лише німецькі працівники.

Як повідомляв портал "Коментарі", віце-прем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив про те, що мільйон українців можуть отримати допомогу від держави в розмірі 8 тисяч гривень. Чиновник зазначив, що виплату можуть отримати співробітники або ФОП, якщо її роботодавець має одну з шести категорій Класифікації видів економічної діяльності, таку як роздрібна торгівля, тимчасове розміщення, демонстрація кінофільмів, діяльність із забезпечення стравами та напоями, діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг, діяльність у сфері спорту, організація відпочинку. Михайло Федоров також підкреслив, що анонсована допомога буде виплачено один раз. Дану програму підтримки держави вже відправили на розгляд парламенту.