Німецький парламент досяг консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет: подробиці

Нардеп Єгор Чернєв анонсував передачу Україні Німеччиною далекобійних ракет

Ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus, які б'ють на 500 км. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у Facebook зробив голова постійної делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

"Щойно мої друзі з Бундестагу повідомили мені, що ключові парламентські фракції досягли консенсусу про передачу Україні далекобійних ракет Taurus", - написав Чернєв.

Він уточнив, що ці ракети б'ють на 500 кілометрів і здатні накривати всі окуповані території, включаючи південний берег Криму.

"Довгий час ми працювали з німецькими парламентаріями, щоб сформувати групу підтримки, і ось, нарешті, крига скресла", - підкреслив нардеп.

За його словами, тепер потрібно дочекатися офіційного рішення та оголошення його Берліном.

Читайте також на порталі "Коментарі" - згідно з даними CNN, Захід вважає, що Путін продовжуватиме війну проти України як мінімум до президентських виборів у США, які намічені на осінь 2024 року. В українській розвідці також наголошують, що хоч російський бюджет через санкції та війну зазнає серйозних проблем, резервів у країни-агресора ще вистачає. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" дані повідомлення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – зустріч у Саудівській Аравії: що стало найболючішим для Росії – чого чекати далі.