Прихильники РФ перемагають в Німеччині: у ВР сказали, що повинна негайно зробити Україна

У Німеччині перемогу на місцевих виборах отримали політичні сили, які підтримують Росію

Зараз спостерігається багато розпачу від проміжних місцевих виборів у Німеччині, де перемогли або дуже багато голосів набрали партії крайнього лівого (BSW) та правого (AfD) штибу, які мають звʼязки з Москвою, відзначив нардеп Володимир Ар’єв.

За його словами, по-перше, вибори відбулись тільки в двох землях колишньої НДР. Там, каже нардеп, відсоток ліваків був традиційно високим.

"Щодо росту крайніх правих - ну тут варто згадати історію. Комуністичні органи Східної Німеччини формувались з колишніх нацистів, тому корені залишились і паростки пішли", - додав політик.

По-друге, Ар’єв порадив не впадати у відчай, а подивитись на результати цих земельних виборів в порівнянні з 2019 роком і проаналізувати стан справ.

"Я бачу, що в цих землях найбільше політично постраждали комуністи з Die Linke, чиї голоси перейшли до BSW. На баланс антиукраїнських сил в лівому спектрі це сильно там не вплинуло - Die Linke завжди були відверто промосковські і агресивно налаштовані до України", - відзначив нардеп.

Щодо росту AfD, каже політик, це явно реакція на наслідки імміграційної політики, яка відчутно змінила Німеччину і не всім це сподобалося.

"Питання України для цієї партії не є в пріоритетах, але AfD є націоналістичною силою і їм лише треба чітко дати зрозуміти негативні наслідки поразки України для Німеччини і Європи загалом. А тут є що нагадати на історичних прикладах", - додав народний обранець.

При цьому він переконаний, що зовнішня інформаційна політика України має бути сформована нарешті з головою, а не на відкатах з російськомовних медіа.

"Дипломатія теж повинна бути демонополізована офісом президента і негайно. Життєво важливо комплексно працювати як з істеблішментом Німеччини, так і з виборцями, з суспільством. Вони не будуть думати про Україну щодня, бо це не їхня держава, але в сухому залишку завжди мають згадувати про можливі катастрофічні проблеми для своєї країни у разі посилення Росії за рахунок України. Поки вони чіткої картини досі не мають. Великі вибори в Бундестаг будуть наступного року. Час у нас поки ще є. Як і всі шанси його змарнувати", - відзначив Ар’єв.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Берліні розповіли про те, що буде з підтримкою України після виборів.