Путін не залишив вибору: Шольц розповів про важливе рішення для допомоги Україні

Олаф Шольц заявив, що зробив правильно, дозволивши Україні використати німецьку зброю для ударів по РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився про недавній дозвіл для Києва завдавати ударів озброєнням, наданим Берліном, по території країни-агресора Росії. Так, глава уряду ФРН наголосив на законному праві України на самозахист від ворожих атак. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild".

Під час виступу у Бундестазі Олаф Шольц пояснив свій дозвіл українській стороні використати німецьку зброю на території РФ під час війни.

"Згідно з міжнародним правом, Україна має право захищатися від нападів на свою територію, на свої міста та на своїх громадян", - йдеться у його заяві для членів уряду.

Олаф Шольц додав, що йдеться, зокрема, і про російські обстріли Харкова та області, і про постійні удари по прикордонних районах в Україні.

"Це також стосується атак, подібних до тих, що були в районі Харкова, які Росія здійснює з позицій у прикордонній зоні Росії", - сказав німецький канцлер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - триває дипломатична битва за можливість України використовувати західне озброєння по військових цілях на території РФ, а також за появу на нашій території (у тому чи іншому вигляді) військ НАТО. З відповідними закликами до партнерів вкотре звернувся президент Володимир Зеленський. Тиснуть на Адміністрацію Байдена і відомі американські військові, а також статті у ряді медіа. Дозволити Україні знищувати агресора на його території закликає президент Франції Еммануель Макрон, генсек НАТО Єнс Столтенберг. У свою чергу російський диктатор Володимир Путін, бачачи розбіжності з цього приводу серед членів Альянсу, лякає Захід глобальною війною. Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Чи партнери перестануть обмежувати Україну, чим фактично підігрують РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.