Крига скресла: Німеччина не проти, якщо Польща передасть танки "Leopard 2" Україні

Берлін розуміє, наскільки важливо отримати німецькі танки України

Офіційний Берлін не виступатиме проти, якщо Польща передасть танки "Leopard 2" німецького виробництва в Україну. Таку позицію ФРН озвучила Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю французькому телеканалу LCI. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "DW".

Відповідаючи на запитання, що станеться, якщо Польща відправить свої танки Leopard 2 без схвалення Німеччини, Бербок сказала: "Ми не перешкоджатимемо. На даний момент це питання не ставилося, але, якби нас запитали, ми не стали б перешкоджати".

"Ми знаємо, наскільки важливими є ці танки, і саме тому ми обговорюємо це зараз з нашими партнерами... Ми повинні переконатися, що життя людей буде врятовано, а територію України звільнено", - додала вона.

Журналіст перепитав, чи зрозумів, що Німеччина не заперечуватиме, якщо Польща відправить танки Leopard 2 в Україну. "Ви мене правильно зрозуміли", – відповіла Бербок.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що західні союзники поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі "Рамштайн" 20 січня, але він доручив підготуватися своєму міністерству до "дня, який, можливо, настане".

Частина німецьких політиків після цього закликала уряд принаймні надати дозвіл на передачу Україні "Леопардів" іншим країнам, які вже готові це зробити, а кілька сотень людей організували у Берліні мітинг за надання танків Україні.

Раніше в Польщі заявили, що Варшава може піти на "нестандартні дії", якщо Німеччина й надалі протистоятиме постачання танків в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Резніков про підсумки "Рамштайну": деякі пакети допомоги були озвучені за зачиненими дверима.

Також видання "Коментарі" повідомляло – підсумки минулого тижня: які новини та події стали шоком для України – що найголовніше.