Розпочалася здача України: Німеччина має намір зупинити важливі поставки для фронту

Німеччина планує зупинити поставки танків та іншої важкої військової техніки в Україну

Німеччина більше не планує постачати Україні важку військову техніку, крім тієї, що вже була заявлена раніше, повідомляє BILD, посилаючись на документи Міністерства оборони Німеччини.

Як відзначає видання, після відправки 18 танків Leopard 2 подальших поставок цієї техніки не передбачається, хоча Бундесвер має близько 300 таких машин. Подібна ситуація стосується й інших видів озброєння — бойових машин піхоти, бронетранспортерів та самохідних гаубиць.

При цьому у статті йдеться, що у Міністерстві оборони Німеччини не вважають, що Україна найближчим часом зможе розпочати контрнаступ для звільнення своїх територій.

За даними BILD, під час європейського туру з "планом перемоги" президент України Володимир Зеленський висунув дві ключові вимоги, зокрема й канцлеру Німеччини Олафу Шольцу. Перша — дозвіл на використання західної зброї для ударів по стратегічних цілях у Росії, що потребує додаткових постачань далекобійних ракет, таких як британські Storm Shadow, французькі Scalp EG та німецькі Taurus. Друга вимога — прискорена процедура вступу України до НАТО та гарантії безпеки від подальших ворожих дій Росії.

Однак, як повідомляє BILD, Берлін не виявив особливого ентузіазму щодо цих вимог. Шольц не дав чіткої відповіді — ні позитивної, ні негативної.

Політолог Карло Масала в інтерв'ю BILD зазначив, що Зеленському не вдалося досягти прогресу за цими двома ключовими пунктами, через що європейський тур президента виявився невдалим з точки зору України.

Ситуація ще більше ускладнилася після того, як президент США Джо Байден скасував заплановану зустріч щодо військової допомоги Україні в Рамштайні. Офіційно причиною назвали ураган "Мілтон", який обрушився на Флориду. Однак, за словами джерела BILD, це було лише приводом — Байден, ймовірно, не хоче більше обговорювати війну Росії проти України перед виборами у США.

"Ніяких нових заяв, ніякої нової допомоги", - підсумував військовий блогер German Aid To Ukraine, який документує всю німецьку військову допомогу для України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що політика Заходу щодо війни в Україні напряму вливає на всі ті звірства, які чинять росіяни.