Головна Новини Світ Німеччина Ще одна країна Європи підтвердила мутуючий коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна Європи підтвердила мутуючий коронавірус

Жінка з новим різновидом коронавірусу прилетіла авіарейсом з Великобританії

25 грудня 2020, 12:09
Поділіться публікацією:

Влада Німеччини підтвердили випадок зараження новим штамом коронавірусу.

Ще одна країна Європи підтвердила мутуючий коронавірус

Коронавірус під мікроскопом

Мутуючий вірус виявили у жінки, яка прилетіла до Німеччини з Великобританії. По прильоту з аеропорту "Хітроу" (Лондон) пасажирка авіарейсу здала тест в німецькому Франкфурті-на-Майні. Аналіз показав наявність COVID-19 нового типу. Жінку відправили на самоізоляцію — вона знаходиться в будинку родичів, які взяли її у себе в Баден-Вюртемберзі. Разом з нею на карантині знаходяться і троє громадян які контактували з нею.

Місцева влада вказує на те, що це перший випадок подібного зараження в країні.

Британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що цей варіант "до 70 відсотків більше заразний", ніж його вже відомий попередник.

Як повідомляв портал "Коментарі", згідно британському дослідженню, опублікованому в четвер, 24 грудня, новий варіант коронавірусу, виявлений у Великобританії, на 50-74% більше заразний. Автори висловлюють побоювання з приводу можливої кількості смертей і госпіталізацій.

На основі наявних попередніх даних в дослідженні робиться висновок, що варіант Sars-Cov-2 імовірно є причиною різкого збільшення числа випадків захворювання на південному сході Англії в останні тижні.
Нагадаємо, наразі Міністерство охорони здоров'я України, як відомо, затвердило план вакцинації від коронавирусной інфекції. Згідно зі стратегією МОЗ, передбачається вакцинація 23 млн українців. Як розповів в інтерв'ю "Радіо НВ" головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, для вакцинації потрібно буде 40 млн доз вакцини від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини