Шольц дав оцінку Курській операції: що сказав канцлер

Німецький канцлер вважає, що операція буде обмежена в просторі

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що наступ українських військ у Курській області РФ буде "обмеженим".

Зокрема, за його словами, Курська операція буде обмежена "у просторі та, можливо, в часі".

Олаф Шольц розповів, що Україна жодним чином не консультувалася з Німеччиною перед початком наступу на російську територію. На думку канцлера, Курська операція ЗСУ "обумовлена ситуацією, що склалася".

Німецький канцлер повторив, що його країна залишається одним із головних постачальників військової допомоги Україні. Щольц зазначив, що, незважаючи на нещодавнє рішення уряду Німеччини не виділяти додаткові кошти Україні, продиктоване німецькими бюджетними законами, не можна говорити про замороження допомоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська оборона в Донецькій області залишилася без снарядів та солдатів після наступу ЗСУ на Курську область РФ. Як повідомляє видання The Financial Times, Курська операція ЗСУ прискорила наступ Росії на Донбасі. "Це сталося, зокрема, через зняття з цієї ділянки фронту до 10 тисяч українських військових, серед яких й елітні десантно-штурмові підрозділи", — пише видання. Українські офіцери, які зараз воюють на російській території, розповіли, що пріоритет у забезпеченні боєприпасами і солдатами тепер віддається Курському напрямку.

Також портал "Коментарі" писав, що поки Росстат звітує про одиниці відсотків інфляції в РФ, російські споживачі переживають повноцінний інфляційний шок. Накопичена з початку війни інфляція в РФ, розрахована за реальним споживчим кошиком громадян, у липні сягнула 71,4%. На стільки зріс індекс цін на повсякденні товари (FMCG), включно з харчовими продуктами, напоями, мийними засобами, предметами особистої гігієни, ліками та одягом, з лютого 2022 року, випливає з підрахунків дослідницького холдингу "Ромир".