Шольц хоче участі Росії у саміті миру, але є нюанс

Канцлер ФРН поставив умову для участі Росії у Саміті миру

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хотів би російської участі у Саміті миру, однак у цьому не буде жодного сенсу, якщо Росія продовжить свої атаки проти України. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву німецький канцлер зробив на заході "Vorwärts" (Вперед), повідомляє "Tagesschau".

Глава німецького уряду наголосив, що окрім необхідної військової підтримки України у протидії російському агресору, потрібно також вивчити шляхи виходу із ситуації війни.

Шольц наголосив, що він, як і українське керівництво, хотів би ще одного мирного саміту, участь у якому має брати і Росія.

"Звичайно, це не спрацює, якщо людина, яка повинна там сидіти, при цьому каже: "А я продовжую атакувати", – наголосив він, маючи на увазі голову Кремля Володимира Путіна.

Глава німецького уряду висловив упевненість у тому, що в цій ситуації потрібно те, що завжди важливо у політиці: ясність, твердість та характер.

"Ось у чому полягає суть, якщо ви хочете забезпечити мир та безпеку в Європі", – наголосив Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олаф Шольц пропонує варіант заморозки війни, каже політолог Олеся Яхно. На її думку, ймовірно, він виходить із того, що в умовах крайніх позицій сторін можна говорити про варіанти зменшення активності – і бажано не за рахунок країни, на яку скоєно напад, а за рахунок країни, яка цей напад скоїла.

Однак, як наголошує політолог, будь-які варіанти заморозки війни можуть бути дієвими, якщо вони є одним із етапів руху до сталого та справедливого світу. Зворотна послідовність апріорі не працює, на це й спрямовані саміти світу.