Шольц назвав умову припинення війни та розкритикував дискусії про винищувачі для України

Німецький канцлер після передачі танків для України збирається поговорити з президентом Росії. Шольц також критикує дискусії про постачання винищувачів Україні

Канцлер Олаф Шольц хоче продовжити спроби припинення війни в прямих переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним. На думку Шольца поки Росія продовжує агресію, то нинішня ситуація у війні не зазнає змін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Tagesspiegel.

Німецький канцлер Олаф Шольц планує провести телефонну розмову з Путіним, після того, як його країна погодилась відправити танки в Україну.

"Я знову поговорю з Путіним по телефону - тому що потрібно поговорити один з одним", - сказав Шольц.

Попри нещодавнє рішення про німецькі танки, Шольц розкритикував дискусії про необхідність передати Україні винищувачі.

"Коли в Німеччині починаються чергові дебати, це виглядає несерйозно і похитує довіру громадян до рішень уряду. Канцлер Німеччини, який серйозно ставиться до присяги, повинен зробити все, щоб війна Росії проти України не переросла у війну між Росією та НАТО", - сказав Шольц.

Під свого інтерв’ю Шольц також назвав умови закінчення війни в Україні.

"Але для мене важливо, щоб розмови постійно поверталися до актуальної теми: як світ вибереться з цієї жахливої ​​ситуації? Передумова для цього зрозуміла: виведення російських військ", - говорить німецький канцлер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про українського дипломата, який закликав Німеччину передати військову техніку, що зможе вигнати російські кораблі з Чорного моря.

Також "Коментарі" писали про дві супердержави, які відмовляють Путіну. Тепер російський президент почне шукати інші альтернативи.