Шольц вперше дав пораду українським біженцям у Німеччині

Шольц зазначив, що ринок праці в Німеччині терміново потребує сотень тисяч робочих рук

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вперше повідомив, що українські біженці, які мають бажання залишитись в країні, мають влаштуватись на роботу.

Як інформує Bild, в країні відсоток українських біженців, які працюють, критично низький - він становить майже 25%, при цьому в Данії 77% українських біженців влаштувались на роботу.

"У Німеччині кожен, хто тут працює і не робить нічого поганого, цілком упевнений, що зможе тут залишитися. Гарантія проживання виникає і завдяки працевлаштуванню", - виголосив політик.

Шольц також сподівається, що чисельність українських біженців, які мають допомогу від Німеччини, зменшиться.

"Ми оплатили інтеграційні курси та мовні курси. Тому ми тепер хочемо спонукати багатьох людей знайти роботу. Ринок праці в Німеччині терміново потребує сотень тисяч рук", - завершив канцлер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц назвав умови для українських чоловіків, щоб вони залишились в Німеччині. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що українські чоловіки призовного віку можуть залишитись в Німеччині, проте повинні відповідати певним умовам.

Олаф Шольц взяв участь в заході Editorial Network Germany (RND) на якому відповів на питання щодо ситуації з українськими біженцями призовного віку. За словами Шольца "їхнє перебування в Німеччині не буде загрозою". Проте німецький канцлер наполіг, що українські біженці мають працевлаштуватись в Німеччині.

Канцлер Олаф Шольц запевнив українців у Німеччині, що їм дозволять залишитися, якщо вони матимуть роботу та дозвіл на проживання. Відомо, що в Україні прийняли новий закон про мобілізацію, а МЗС України заблокувало можливість оновити документи українцям призовного віку, які перебувають за кордоном.