Шольц заявив, що Путін припустився чергової помилки

Канцлер Німеччини заявив, що Путін сподівався шантажувати Європу відключенням газу, але й тут він схибив

Німеччина більше не залежить від своєчасного постачання енергоносіїв РФ і на високому рівні підготувалася до майбутньої зими. Як передає видання "Коментарі", про це під час виступу в Бундестазі заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, пише "Die Welt".

Перед відкриттям саміту ЄС у Брюсселі канцлер Німеччини закликав європейські країни до єдності на тлі наростаючих загроз, спричинених енергетичною кризою, спровокованою Росією.

При цьому Олаф Шольц висловив упевненість у тому, що Євросоюзу вдалося подолати новий виклик та впоратися з кризою. Сьогодні об'єднана Європа виходить із кризи ще сильнішою та впевненішою в собі. Розрахунок Кремля на те, що Європа не впорається з енергетичною кризою, повністю провалився.

За словами Шольца, те, що Путін вирішив змінити тактику у війні проти України та почати масово обстрілювати громадянську інфраструктуру – це не допоможе змінити хід війни. Таким шляхом Росії точно не здобути перемогу, бо така тактика зробила Україну лише сильнішою у своєму намірі звільняти свою землю і продовжувати боротися. Європейські партнери з Україною і продовжують її підтримку.

"Ця Росія за Путіна більше не є надійним торговим партнером. Путін сподівався шантажувати нас відключенням газу. Але й тут він помилився... Разом ми переживемо зиму", - наголосив Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" – росіяни залишають Херсон або блефують – про що говорять останні дії окупантів на півдні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко попередив, що 20 жовтня по всій країні запроваджуються обмеження постачання електроенергії. Причина - удари російських окупантів по генеруючих об'єктах енергетики. Як українці можуть упоратися з погрозами, спричиненими новою тактикою ворога? Яких заходів слід вжити на рівні держави та кожної конкретної людини? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.