Шольц знову хоче переконати Путіна вивести війська з України: що кажуть у Кремлі

Канцлер Німеччини заявив, що подзвонить диктатору найближчим часом

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, що має намір поспілкуватись телефоном з очільником Кремля Володимиром Путіним, аби переконати російського президента вивести російську армію з України. Про це канцлер розповів 10 червня, під час свого виступу на форумі німецької протестантської церкви, який відбувся в місті Нюрнберг.

"Я планую зробити це знову найближчим часом. Нерозумно змушувати Україну схвалювати і приймати напад, який скоїв Путін, і що частини України просто так стали російськими", - озвучує видання Reuters слова Олафа Шольца.

Німецький канцлер додає, що докладе зусиль в тому напрямку, щоб не затягнути НАТО до війни.

При цьому, спікер російського президента Дмитро Пєсков проінформував журналістів агентства ТАСС, що зараз в робочому графіку очільника Кремля ніяких перемовин з канцлером Німеччини не заплановано.

Нагадуємо, що "Коментарі" писали про те, які очікування від зустрічі Шольца, Дуди, Макрона – що може змінитися перед самітом НАТО. Канцлер Німеччини Олаф Шольц, а також президент Польщі Анджей Дуда 12 червня вирушать до Парижа для переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном. Імовірно, зустріч буде присвячена прагненню України до членства в НАТО та гарантій безпеки від союзників напередодні саміту НАТО у липні. На даний момент 20 із 31 країни НАТО офіційно підтримали членство України в Альянсі. Експерт-міжнародник, співзасновник аналітичного центру "Об'єднана Україна" Антон Кучухідзе не сумнівається, що лідери трьох держав порушать питання щодо узгодження позиції щодо членства України в НАТО. Такий удар, який витримала Україна, навряд чи зміг би витримати ще хтось, вважає Антон Кучухідзе. Тож, наголошує він, є взаємний інтерес.