Скільки німців вважають, що Україна має поступитися територією РФ: опитування

Опитування показало, що 45% німців вважають, що Україна має поступитися своєю територією заради миру

Майже половина громадян Німеччини вважає, що Україна має поступитися своєю територією з метою досягнення миру з Росією. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування YouGov, пише Zeit Online.

Зокрема, 45% респондентів дотримуються думки, що Україна має поступитися територією. 39% кажуть, що вона не повинна поступитися жодним сантиметром.

22% вважають, що Україна має відмовитися від анексованого у 2014 році Росією Криму. Ще 23% навіть стверджують, що Київ має відмовитися не лише від Криму, а й від територій, які були окуповані Росією після вторгнення у лютому 2022 року.

Німецьке населення не має єдиної позиції і з приводу того, чи слід зняти заборону на удари України західною зброєю вглиб території Росії. 42% виступають "за" таке рішення, а 43% – категорично проти.

Президент України Володимир Зеленський вже давно просить дозволів від західних союзників. Канцлер Олаф Шольц налаштований скептично. На відміну від США, Великобританії та Франції, Німеччина не постачала Україні далекобійну зброю, відкидаючи таку ідею навіть, незважаючи на те, що інші союзники її підтримують.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна вимагає повного виведення російських військ зі своєї території та прагне вступу до НАТО як умову для завершення війни. Проте західні союзники наполягають на гнучкішому підході до припинення вогню, повідомляє Bloomberg.

Зокрема, видання з посиланням на українських чиновників та джерела, близькі до НАТО, зазначає, що президент України Володимир Зеленський нібито може розглянути можливість гнучкого плану завершення війни. Українські чиновники визнають, що війна потребує свого "еншпиля" — кінцевого етапу.