У Німеччині стривожили заявою про ріст можливостей РФ: коли Кремль нападе на НАТО

Росія активно нарощує військові можливості і буде готова до того, щоб напасти на НАТО

Росія в перспективі може атакувати країни НАТО, оскільки робить ставку на розвиток військової економіки, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у Бундестазі, повідомляє "Укрінформ".

Зокрема, Пісторіус зауважив, що безпекова ситуація залишається вкрай серйозною. За його словами, до 2026 року російська армія збільшиться більш ніж на 30%, досягнувши чисельності 1,5 мільйона солдатів. На його думку, Росія, орієнтуючись на військову економіку, може за кілька років підготувати свої сили для можливої атаки на територію НАТО.

Пісторіус підкреслив, що у відповідь на таку загрозу Німеччина посилює свою обороноздатність і продовжує підтримувати Україну в її боротьбі з агресором. Міністр оборони також зазначив, що цього року Німеччина передасть Києву чотири системи Iris-T, п'ять зенітних самохідних установок Gepard, більшу частину з обіцяних раніше 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000, бойові дрони, тисячі боєприпасів для артилерії та танків, до 40 танків Leopard 1A5 і 20 бойових машин піхоти Marder.

Однак, за словами міністра, інвестицій в оборону потребує і сама Німеччина. За словами Пісторіуса, незважаючи на те, що армія стала краще підготовленою до швидкого реагування на загрози, перелік її потреб все ще великий. Через загрозу з боку Росії Німеччина наступного року планує виділити на оборону і безпеку понад 75 мільярдів євро, що вперше перевищить 2% ВВП країни. У майбутньому цей показник має зрости, додав міністр оборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Франції вважають, що у разі нападу Росії НАТО не зможе відбити таку атаку.